Spoor 2 – Ander werk/andere werkgever

Tijdens een eerstejaarsevaluatie moet worden bekeken of terugkeer naar eigen werk een reële optie is en daardoor wel of niet een spoor 2-traject ingezet moet worden.

Belastbaarheid
Voor veel werknemers speelt de situatie dat men als gevolg van de lange duur van behandelingen en herstel, nog weinig opgebouwd heeft en daardoor over een lage belastbaarheid beschikt.

Als je dan datgene gaat doen waardoor die belastbaarheid extra verbeterd kan worden, ga je de kansen op een succesvolle re-integratie flink vergroten. Want een betere belastbaarheid zorgt voor een grotere kans op terugkeer in diens (aangepaste) functie. En een betere belastbaarheid resulteert in meer passende functies op de arbeidsmarkt.

Is de functie niet meer passend en is het zeker dat je belastbaarheid niet meer toeneemt? Zet dan uitsluitend in op spoor 2. Is er nog wel een kans dat de functie passend zal zijn? Geef dan de arbeidsbelastbaarheid extra aandacht bij de invulling van een spoor 1- én een spoor 2-begeleiding.

Coaching en begeleiding
Organiseer een begeleiding zodanig zodat een re-integratie optimaal uitpakt voor zowel werknemer als werkgever en waar je tegelijkertijd voldoet aan de Wet verbeterde Poortwachter!

Je wenst:

  • Een re-integratie die de kansen op terugkeer naar werk vergroot. Of dit nu in spoor 1 of in spoor 2 is.
  • Ondersteuning om de kans naar terugkeer naar eigen werk te optimaliseren, mits terugkeer naar eigen werk (spoor 1) nog een reële optie is.
  • Een invulling van spoor 2 die aansluit op je competenties en behoeftes. Je wilt geen standaardprogramma dat bijvoorbeeld ingaat op het schrijven van brieven, cv’s en dergelijke.

Je kunt altijd bij ons terecht

Of je nu vragen hebt over onze coachingstrajecten, over onze werkwijze of gewoon eens van gedachten wilt wisselen. Stel vrijblijvend je vraag en wij helpen je graag verder.

Onze coachingstrajecten

Spoor 2
Onderzoeken van kansen
Het onderzoeken van kansen op ander werk bij je eigen óf bij een andere werkgever.
Lees meer over deze methode
Spoor 2
Ander werk/andere werkgever
Terugkeer naar eigen werk is geen reële mogelijkheid meer. Je bent op zoek naar ander werk/andere werkgever.
Lees meer over deze methode
Spoor 1 en 2 individuele coaching
Spoor 2
Spoor 1 & 2 - Duurzaam opbouwen & ander werk/andere werkgever
Duurzaam opbouwen & het vinden van ander werk/andere werkgever.
Lees meer over deze methode
Menu

Ontvang gratis en vrijblijvend tips over duurzaam opbouwen en regie nemen. >

Tips duurzaam opbouwen en regie nemen