Carine: “Het was mijn proces en ik had de regie.”

OK, behandelingen gehad…. weer aan het werk! Maar zo vlot liep dat niet. Het werk had het ‘anders georganiseerd’ met als gevolg dat ik niet terug kon op mijn oude plek. Mijn proces en het proces op het werk zijn niet parallel aan elkaar verlopen. En wat dan?

Ervaring - het was mijn proces ik had de regie

Ik mocht voelen wat ik voelde.”

Ik wilde graag weer terug, voor een baan elders had ik nog weinig energie. Mijn energetische, emotionele en cognitieve belastbaarheid, zoals Do Some Good dat onderscheidt, kreeg ik moeizaam verbeterd en de stress bleef in mijn lijf. Al vanaf het eerste contact met Hugo voelde ik dat ik werd begrepen en dat was voor mij een enorme opluchting. Ik mocht voelen wat ik voelde.

Bewustwordingsproces

Wat mij erg geholpen heeft is een cijfer te geven aan mijn belastbaarheid. Ik ben niet van cijfers geven maar in dit geval maakte het me bewust van waar ik stond, wat ik wilde bereiken en met name hoe ik er wil komen. Achteraf gezien had ik mezelf te hoge cijfers gegeven bij de start. Daar kwam ik later in het proces achter. Hugo volgde me, stelde vragen, gaf informatie en gaf me tips of opdrachten om te oefenen. Ik heb me nooit onder druk gestaan gevoeld. Het was mijn proces en ik had de regie.

Het was mijn proces en ik had de regie.”

Tijdens het beeldbellen deed ik mijn verhaal, er werd naar me geluisterd en daar werd op geanticipeerd. De informatie op de website is nuttig geweest. Ik vond het prettig dat ik bij de e-learning mijn eigen tijd en tempo mocht bepalen. Ongeveer een half jaar heb ik de ondersteuning bij mijn re-integratie gehad. Het is een bewustwordingsproces geweest.

Ook nu, een half jaar later, neem ik de tijd om mijn belastbaarheid ‘te meten’. Ik merk dat ik kwetsbaarder ben dan voordat ik ziek werd en dat rust voor mij allesbepalend is om lekker in mijn vel te zitten. Het moeilijkst vind ik rustmomenten op de dag inlassen.

In gesprek met mijn leidinggevende

Heel prettig was ook dat ik aan de hand van de belastbaarheid mijn gesprek met mijn leidinggevende kon voorbereiden over de voortgang. Het was heel helder voor mij en de leidinggevende.

Het was heel helder voor mij en de leidinggevende.”

Uiteindelijk heb ik gekozen om mijn praktijk te gaan starten en daar ben ik volop mee bezig. Dit geeft me energie. Mijn ervaring is positief en ik geef het cijfer 10. Ik studeer energetische therapie aan CAM instituut in Utrecht. Een HBO opleiding tot register therapeut. Dit wil ik ook want vanuit mijn ervaring in de reguliere (jeugd)zorg weet ik dat het prettig is dat therapeuten goed geschoold zijn en weten wat ze doen.

– Carine

Menu

Ontvang gratis en vrijblijvend tips over duurzaam opbouwen en regie nemen. >

Tips duurzaam opbouwen en regie nemen