Wat een fijne ondersteuning heb ik mogen ontvangen tijdens mijn re-integratie traject. Hugo Lemmens heeft me op een voor mij passende manier geleerd hoe ik mijn energie in balans kon opbouwen en mijn belastbaarheid kon vergroten.
Bent u bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, maatschappelijk werker, psycholoog, fysiotherapeut? Zoekende wat uw cliënt op het vlak van re-integratie verder kan helpen? Vertegenwoordigt u een ziekenhuis, patiëntenvereniging, inloophuis of een brancheorganisatie?
Hoort u verhalen van patiënten die zoekende zijn over hoe hun re-integratie anders ingevuld kan worden? Waarbij er twijfels zijn of het belang van de patiënt onvoldoende behartigd wordt? Ziet u het effect van de re-integratie op het welzijn van uw patiënt? Zou u willen helpen op dit vlak en bent u zoekende naar wie?
Dan bent u op de goede plek terecht gekomen. Wij snappen dat u wilt weten naar wie u doorverwijst. U wilt kunnen inschatten of uw patiënt er baat bij heeft. Lees op deze pagina meer over Do Some Good en neem vrijblijvend contact op om meer te weten en kennis te maken.
Do Some Good wordt aanbevolen door medici/ziekenhuizen.
Tips en info om uw cliënten mee te helpen
Met regelmaat organiseren we lokale info-sessies of webinars die gaan over re-integratie bij kanker of andere ingrijpende ziektes. Als u op de hoogte gehouden wilt worden en graag handige info wilt ontvangen, schrijf u dan in voor handige info en ontvang ongeveer 4 tot 6 keer per jaar een mail met tools, tips en advies om patiënten beter te begeleiden bij het werken tijdens en na behandeling.
Dit vinden wij belangrijk
Deze 6 pilaren beschrijven wat wij belangrijk vinden en hoe wij werken.
Een Do Some Good coach doet dit werk vanuit het hart en niet om het geld en stelt het resultaat en belang van de cliënt voorop. De cliënt staat centraal. We werken niet met de stopwatch, alle communicatie gaat altijd eerst via de cliënt, als hij/zij een vraag of hulp nodig heeft dan kan hij/zij meteen bij ons terecht, zodat niet gewacht hoeft te worden tot de geplande sessie. De interactie passen wij aan op wat voor de cliënt het beste werkt. De cliënt bepaalt.
Het leidt tot meer resultaat wanneer de coach niet de enige vorm van input is die kan leiden tot inzicht, geruststelling, acties of verandering. Onze e-learning zorgt samen met de inzet van de coach voor een meervoudige bron van ondersteuning. De cliënt krijgt een coach die hem/haar bijstaat én ontvangt tips, inzichten en tools vanuit een praktisch e-learningprogramma waar hij/zij op eigen tempo mee aan de slag kan gaan. We kijken continu naar wat kunnen optimaliseren waardoor de re-integratie vergemakkelijkt kan worden.
De cliënt kiest zelf voor die vorm van ondersteuning die bij hem/haar past en kiest zo ook voor een investering die past bij je werkgever. De cliënt kan kiezen uit e-zelfcoaching, e-groepscoaching of individuele coaching. Respectievelijk om voornamelijk zelf aan de slag te gaan en kunnen terugvallen op de coach; zelf aan de slag te aan en info uit te wisselen met anderen en regelmatig samen online sparren met de coach; of om samen met de coach aan de slag te gaan.
Doordat we zelf ook hebben moeten re-integreren na een ingrijpende ziekte en omdat we al met heel veel cliënten hebben opgetrokken weten we wat er kan spelen en hoe dat kan zijn. Daardoor is een half woord genoeg en kunnen samen goed anticiperen op wat voor de cliënt nodig is. Wij weten hoe het voelt om in de positie van onze cliënten te bevinden. Wij begrijpen dat als je kanker of een andere ingrijpende ziekte hebt (gehad), je wereld er heel anders uitziet dan de wereld van een ‘gewone’ werknemer.
Wij ervaren dagelijks dat een re-integratie lastig kan zijn en welke factoren meespelen. Wij beseffen dat een re-integratie een grote inspanning vereist die door anderen vaak niet te zien is. Re-integreren is meer dan het uitbreiden van uren en taken. De coach begrijpt dat het erg belastend kan zijn als de cliënt bij een toenemende weekactiviteit naar de coach moet gaan. Een Do Some Good coach is flexibel en speelt in op wat de cliënt wenst en wat het minst belastend voor hem/haar is. Wij helpen om de re-integratie een maximale kans van slagen te geven.
Natuurlijk kan iemand met een bepaalde coachingachtergrond toegevoegde waarde leveren. In onze visie is dat echter niet goed genoeg, omdat het belang met name voor de werknemer groot is en de tijd en energie beperkt zijn. Daarom moet de aanpak vanaf het begin juist en effectief zijn. Vandaar dat alle Do Some Good coaches gevoed, gecoached en geëvalueerd worden op de opgedane ervaring, zodat zij weten hoe te handelen in de diversiteit van situaties die kunnen voorkomen.
Wij zijn sinds 2008 bezig met coaching voor re-integratie bij kanker en andere ingrijpende ziektes. Sindsdien oefenen, ontwikkelen en schaven wij onze aanpak continu bij als het gaat om de aanpak voor opbouw, de interactie met de werkgever, de bedrijfsarts, het UWV. Wij hebben een aardig idee wat wel en niet werkt en blijven alert.
In heel wat situaties is het niet genoeg als een coach alleen vanaf de zijlijn actief is. Soms, en zeker in het begin en wanneer het niet zo loopt als verwacht, dient een coach bij de werkgever actief te zijn om ervoor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting komen te staan.
Ervaringen van cliënten
William, senior software manager bij energie bedrijf: spoor 1 & 2 traject.
Ik ben ontzettend dankbaar dat ik vanuit het MUMC+ ben gewezen op Do Some Good. Door Hugo heb ik niet alleen gestaan voor mijn moeizame reis en had ik waarschijnlijk ook niet beseft hoe ernstig mijn situatie was en is.
Aggy, technician bij telecombedrijf
Hugo heeft me ontzettend goed geholpen met het vinden van mijn weg in een moeilijke periode. Hij coacht vanuit het hart en geeft je absoluut het gevoel dat je er niet alleen voor staat.
Debby, marketing manager in reisbranche: spoor 1 traject.
Het was zo fijn eindelijk met iemand te praten die het begreep én ervaring had. Op een fijne, overzichtelijke manier kreeg ik zicht op mijn belastbaarheid en hoe deze weer op te bouwen door middel van hele praktische en efficiënte tools.
Carine, senior adviseur bij gemeente: spoor 1 traject.
Heel prettig was ook dat ik aan de hand van de belastbaarheid mijn gesprek met mijn leidinggevende kon voorbereiden over de voortgang. Het was heel helder voor mij en de leidinggevende.