Veranderingen raken iedereen anders

Niemand kan inschatten hoe de wereld voor je voelt als je te maken krijgt met ingrijpende veranderingen. Je kunt te maken krijgen met een mix van verschillende emoties die kunnen gaan over de nieuwe situatie en het veranderd perspectief op je gezondheid, privésituatie of werkend leven.

De wijze waarop je met je emoties omgaat bepaalt ook het effect op de opbouw van je arbeidsbelastbaarheid. Niets ermee doen, negeren of wegstoppen helpt niet. Het kost je energie en remt de opbouw van je arbeidsbelastbaarheid. Het is belangrijk dat je ze (h)erkent en van je emoties leert. Misschien kom je al ver als je iemand vindt die jou (emotioneel) kan bijstaan.

Herken je dit?

checkmark-circle
Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat

Nu je minder contact hebt met je medische behandelaars. Je bent zoekende naar wat normaal is en naar ankers om je aan vast te houden.

checkmark-circle
Je hebt van die momenten dat je je alleen en onbegrepen voelt

Doordat anderen niet de aansluiting kunnen maken met jouw wereld.

checkmark-circle
Het loslaten is lastig

Het vermoeden dat je iets ‘fouts’ voelt, de controles in het ziekenhuis, de kans op een recidief kunnen nogal eens dominant aanwezig zijn.

checkmark-circle
Verandering, onzekerheid en angst houden je bezig

De veranderingen, de onzekerheid, de mogelijkheid dat je opnieuw ziek kunt worden, verder achteruit gaat houden je erg bezig.

checkmark-circle
Je moet je vaker dan je zou willen ‘bij elkaar rapen’

En je moet jezelf oppeppen om de dag te beginnen en het vertrouwen erin te houden dat het goed gaat komen.

checkmark-circle
Je mist het zelfvertrouwen, de assertiviteit en de kracht

Om voor je zelf op te komen of bepaalde gesprekken aan te gaan. Je voelt je snel overbluft.

Ja, het kan anders!

Ja het kan anders dan hoe jij je nu voelt en met de juiste aanpak zal je meer vertrouwen ervaren, je geruster voelen en ook meer plezier ervaren tijdens je re-integratie.

Onze ondersteuning kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, namelijk als individuele coaching, e-zelfcoaching of e-groepscoaching.

Hoe kunnen we je helpen?

Ben je aan het re-integreren en wil je dat het beter gaat of wil je niet door vallen en opstaan wijzer worden, maar wil je de tijd effectief benutten en problemen voorkomen, dan kun je onze ervaring op de volgende manieren benutten. Lees hoe wij je op emotioneel vlak kunnen ondersteunen tijdens een re-integratie.

Emotie Regulatie Icoon

Psycho-educatie geeft inzicht

Het kan erg bevrijdend zijn als je inzicht krijgt in vragen zoals in hoeverre wat jij ervaart normaal is, hoe lang iets nog kan duren en of iets blijvend is of over gaat.

Welke ondersteuning past bij jou?

Wij zorgen voor meer resultaat door ondersteuning die leidt tot inzicht, geruststelling, acties of verandering. Onze ondersteuning kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, namelijk als: individuele coaching, e-zelfcoaching of e-groepscoaching.

Kies zelf welke ondersteuning het best bij je past.

Hoe kun je een traject starten?

Stap 1. Vraag een gratis adviesgesprek aan. Op deze manier kunnen we samen bepalen hoe een traject eruit kan zien. Je zult dan ook al inzichten opdoen en tips krijgen.

Stap 2. We stellen een offerte op en vrijwel altijd is het de werkgever die dit financiert. Zodra we een akkoord hebben, kun je doorgaans binnen 2 weken van start gaan.

Menu

Ontvang gratis en vrijblijvend tips over duurzaam opbouwen en regie nemen. >

Tips duurzaam opbouwen en regie nemen