De toepassing van de Wet verbetering poortwachter is verwarrend

De Wet verbetering poortwachter biedt richtlijnen en regels om een re-integratie in te richten. Voor de meesten is dit een nieuwe wereld die bovenop de opbouwactiviteiten erbij komt. Je krijgt met nieuwe mensen te maken, die zich bezig gaan houden met jouw re-integratie en allen een eigen mening hebben.

Het belang dat de re-integratie goed verloopt is vooral voor jou groot en daarom is het wijs als jij in staat bent om de regie te nemen en dat alle neuzen in dezelfde juiste richting komen te staan.

Herken je dit?

checkmark-circle
Evaluatiegesprekken komen niet echt uit de verf

Je werkgever is zoekende hoe jouw voortgang te evalueren.

checkmark-circle
De wil is er wel, maar je twijfelt

Of de Wet verbeterde poortwachter wel goed begrepen en toegepast wordt.

checkmark-circle
Je verwacht dat je kunt terugkeren naar je baan, maar het is lastig te onderbouwen

En daarop de koers af te stemmen. Hoe kun je slim met die spoor 2-plicht omgaan (ander werk vinden bij een andere werkgever)?

checkmark-circle
Je hebt grote twijfels of je nog in staat bent om te gaan werken

Hoe pak je het aan zodat ook straks bij de WIA-keuring dezelfde conclusie getrokken wordt?

checkmark-circle
Je werkgever interpreteert adviezen niet goed

Je bedrijfsarts vraagt weinig door, handelt te snel vanuit aannames en communiceert met je werkgever op een wijze die voor je werkgever lastig te interpreteren is.

checkmark-circle
Je werkgever is vooral bezig met ondernemen

En met de normale taken, met gevolg dat er weinig tijd overblijft voor het oppakken van taken zoals het voeren van evaluatiegesprekken, het maken van een plan van aanpak, etc.

Ja, het kan anders!

Het is een kwestie van het initiatief te nemen, regelmatig communiceren waarbij jij uitlegt wat bij jou speelt en hoe jij het ziet. En waarbij jij vragen stelt over wat bij hen speelt en hoe zij het zien. Met wat kennis en wat hulp wordt je al snel minder afhankelijk en begin je de regie te nemen.

Hoe helpen we jou bij het nemen van de regie?

Met het nemen van de regie bedoelen we niet dat jij de leiding moet nemen, maar dat je daar waar mogelijk invloed uitoefent, zodat je op gelijk niveau komt met de anderen. Wij helpen jou door aandacht te geven aan de volgende aspecten.

Regie nemen over re-integratie proces bij Kanker Icoon

Kennis is belangrijk

Je hoeft niet alles te weten, maar het is wel handig dat je het idee achter de Wet verbeterde poortwachter begrijpt en weet wat de meest belangrijke momenten zijn. Het gaat erom dat je weet waar je verdere info kunt lezen of wie je om advies kunt vragen zodra er iets speelt.

Welke wijze van ondersteuning past bij jou?

Onze ondersteuning kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, namelijk als: individuele coaching, e-zelfcoaching of e-groepscoaching.

Kies zelf welke ondersteuning het best bij je past.

Hoe kun je een traject starten?

Stap 1. Vraag een gratis adviesgesprek aan. Op deze manier kunnen we samen bepalen hoe een traject eruit kan zien. Je zult dan ook al inzichten opdoen en tips krijgen.

Stap 2. We stellen een offerte op en vrijwel altijd is het de werkgever die dit financiert. Zodra we een akkoord hebben, kun je doorgaans binnen 2 weken van start gaan.

Wat kun je
nu al doen?

Wat altijd goed is en waar je nu mee kunt beginnen is je inschrijven voor het ontvangen van een paar e-mails waarin je tips krijgt over het nemen van de regie. Schrijf je daarnaast in voor het gratis webinar ‘re-integratie bij kanker’.

Menu

Ontvang gratis en vrijblijvend tips over duurzaam opbouwen en regie nemen. >

Tips duurzaam opbouwen en regie nemen